Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • dragec

    dečec, blog ti je tak maštovito dizajniran kak lanjski index crodoxa :))

    avatar

    26.04.2006. (14:54)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    mozda, ali ako si imalo "purgerski" odgojen (ko sto se prodajes na svom blogu) onda sam ja za tebe gospon i po godinama i po obrazovanju i po znanju ovoga sto ovdje (zainteresiranim) ljudima zabadava dajem

    avatar

    26.04.2006. (19:16)    -   -   -   -  

  • Havenko

    Poštovanje, oprostite što ovako upadam, ali ako dozvolite imam jedno pitanje. Pročitao sam Vašu seriju o konzervativnom investiranju(nekoliko puta), no sad trebam donjeti konkretnu odluku... Definitvino sam konzervativan ulagač no muči me jesu li ti naši "novi" fondovi (npr Aureus) za jednog konzervativca ili ne. Kolike su prema Vašem mišljenju šanse da oni dugoročno održe tako visoke prinose?

    avatar

    26.04.2006. (19:42)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @HAVENKO:..Na zalost Havenko, ne znam uopce nista o domacim fondovima niti trzistu dionica ni burzi. Zivim vec JAKO dugo vani a kada sam odlazio bila je jos stara Yuga tako da nikad nisam NI CUO za Aureus niti ijedan domaci fond! Kao sto mozes zamijetiti iz opisa mog bloga (u boxu) ovdje se iskljucivo radi o AMERICKOJ BURZI jer sa drugima nemam bas nikakvog iskustva. U tom smislu Preporucujem ti izvrsnog CARTMANNa na http://cartmann.blog.hr/ koji ce ti sigurno moci nesto konkretnije odgovoriti o "domacoj investicijskoj sceni".. Sorry :(

    avatar

    26.04.2006. (20:20)    -   -   -   -  

  • Oglo

    Da li mi se cini ili su fondovi vec poceli ugradjivati SVOJE kocnice u GOOG. Pratim ga vec duze vremena i za ovaj stok nije normalno da se ovako sporo krece. Pozdrav Oglo!

    avatar

    26.04.2006. (21:19)    -   -   -   -  

  • Oglo

    Apropo gornjeg jucer su vlasici dionica u goog zdumpali 10751 dionicu. Valjda i direktori nesto znaju!

    avatar

    26.04.2006. (21:41)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @Oglo:..Upravo takva aberacija koju opisujes sa "nije normalno" je najbolji nacin kako bih rijecima ja mogao opisati ono sto TRAZIM kao KATALIZATOR SKOROG JACEG POKRETA U DIONICI! Po mom iskustvu kada se pokreti u dionici - koja inace ima puno veci volatility i amplitude pokreta- naglo smiri, OBICNO JE TO PREDZNAK SKOROG VECEG POKRETA U JEDNU OD STRANA! Jedino DRUGO OBJASNJENJE bilo bi da je to PREDZNAK NOVOG, BUDUCEG "OBUZDANOG" GOOGLA koji ce se poceti trejdati znatno drugacije sada kad je usao u S&P500 index. Ako mene pitas, mislim da je ono prvo i da ce (unutar par dana -od sad do pon - uslijediti jaki pokret u jednu od strana). Mislim da sam to jednom opisao na HKu pomocu analogije sa ping-pong lopticom koju odbijas od stola sa reketom koji priblizavas sve vise povrsini, cime smanjujes udaljenost i amplitudu pokreta loptice, pojacavas broj odbijanja i relativnu snagu pa ako izmaknes naglo reket (ili podlogu) loptica naglo odskoci (ili propadne)! Tako nesto...@Oglo:...Ako mislis na UNUTARNJU PRODAJU tj legalni Inside Selling zaposlenih u GOOGLEu onda to i nije uvijek bas jako dobri pokazatelj! Kao prvo oni MORAJU NAJAVITI UNAPRIJED PRODAJU DIONICE (tako da se to cesto tempira u period iza zarada kao sada , npr) a kao drugo pogledaj ovaj citati od AUGUSTA PROSLE GODINE (2005):" "Although (Google) insiders are selling at a rate of 1.2 million shares per month, we've seen no evidence of insider buying," Kozey said Monday on CNBC's "Power Lunch." - sto znaci da vec dugo PRODAJU a slabo ili nista ODKUPLJUJU! VRIJEDI PRAVILO DA LJUDI PRODAJU IZ RAZNIH RAZLOGA (razvod braka, skolarina, dugovi, kupnja kuca ili automobila, veliki troskovi lijecenja raznih bolesti itd) ali kad KUPUJU- KUPUJU SVI IZ ISTOG RAZLOGA (vjeruju da ce poskupiti u buducnosti) tako da je KUPNJA (vele) bolji indikator od PRODAJE! I sam BILL GATES npr. ima "zatefterenu" prodaju osobnih dionica MSFTA svake godine otprilike u isto vrijeme (ljeto)! I bilioneri trebaju cash za svoje potrebe! Sto ne znaci da mozda (ovaj puta) u tome nema necega!

    avatar

    26.04.2006. (22:49)    -   -   -   -  

  • bagzi

    Pročitao sam neki zanimljiv tekst o Earnings Flag. Da li koristiš možda tako nešto?

    avatar

    27.04.2006. (13:01)    -   -   -   -  

  • BubaMara

    apsolutno se slažem da je rizik uvijek i u svemu prisutan. velika većina gotovo nikad i ne razmišlja o rizicima kojima je izložena u svakodnevnom životu. tek kad se razgovara o burzi i o ulaganjima onda se svi sjete rizika. u životu ništa nije 100% sigurno, pa je nerealno očekivati da prilikom nekog ulaganja budemo (potpuno) sigurni u pozitivan ishod istoga (osim ako ne raspolažemo nekim povlaštenim informacijama :))

    avatar

    27.04.2006. (14:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...